Pharmanest AB

Pharmanest är ett läkemedelsföretag specialiserat på att utveckla produkter för lokal smärtlindring inom gynekologi och obstetrik.
Pharmanest grundades år 2009 och bygger på forskning om smärtnerver i livmoderhals och livmoder utförd av Dr Berith Karlsson Tingåker, överläkare BB Stockholm och Professor Gunvor Ekman-Ordeberg, professor i Obstetrik och Gynekologi vid Karolinska Institutet samt Docent Lars Irestedt, anestesiolog vid Karolinska Sjukhuset.
Affärsidén är att med hjälp av kända substanser utveckla, patentera och kliniskt utvärdera nya produkter som appliceras lokalt där smärtlindring behövs.
Vår vision är att smärtlindring skall göras tillgänglig för alla kvinnor med hjälp av säkra och effektiva produkter som appliceras lokalt där smärtlindring behövs. Smärtlindring vid gynekologiska ingrepp såsom skrapning efter missfall och vid förlossning är främst tillgängliga för en mycket liten andel av världens kvinnor.
Den unika kombinationen av klinisk kompetens, genom starka lokala samarbeten tillsammans med produktutvecklingskompetens inom Pharmanest och med andra partners inom universitet och specialister, är Pharmanest styrka.
Pharmanest är ett av bolagen inom Karolinska Development AB och kontor och lab finns på Karolinska Institutets område, vilket ger närhet till forskning, starka nätverk och en kreativ miljö.

Share Button
Besök sida