Framtidens hälsa – teknik som utmanar och skapar möjligheter

Är du nyfiken på hur teknik kan användas för att skapa nya och effektivare behandlingar, hälsofrämjande åtgärder, förbättra patientupplevelser och sänka belastningar inom vården?

Detaljer

Börjar: 6 March @ 08:00

Slutar: 6 March @ 10:00

Webbplats: Klicka här

Arrangör

Värd: Stockholm Science City & STING

Plats

H2 Health Hub, Hälsingegatan 45 Stockholm

Är du nyfiken på hur teknik kan användas för att skapa nya och effektivare behandlingar, hälsofrämjande åtgärder, förbättra patientupplevelser och sänka belastningar inom vården? Under 2018 anordnar vi på Stockholm Science City tillsammans med STING en serie panelsamtal för att belysa detta område och visa på vad det kan innebära för dig och din verksamhet.

Den sjätte mars arrangerar vi det första panelsamtalet i serien. Vi kommer då att titta närmare på hur tekniker som Virtual Reality, Augmented Reality och Chatbots kan användas för att bland annat sänka trösklar, minska belastningar och skapa nya behandlingsformer. Vi kommer även att diskutera vad detta kräver i form av samarbeten mellan offentliga och privata aktörer och vad det kan leda till i form av nya affärsmöjligheter.

Till grund för serien ligger rapporten Where is Life Science Heading in the Future? som Stockholm Science City tog fram under 2017. I rapporten spås framtidens hälso- och sjukvård bli mer preventiv och individanpassad. Teknik är drivande för utvecklingen inom life science där bland annat gapet mellan grundforskning och klinisk verksamhet minskar. Det skapar möjligheter för helt nya typer av behandlingar, vårdformer och hälsofrämjande åtgärder men ställer även nya krav på samarbeten och regelverk.

Moderator
Emma Frans

I panelen
Niclas Wijkström – Mimerse
Anna-Karin Edstedt Bonamy –  Doctrin
Ulrika Eriksson – BRIS
Sara Lei – Scio Reality

Tid: 6 mars 2017, 08:30-10.00 (frukost från 08:00)
Plats: H2 Health Hub, Hälsingegatan 45 Stockholm

Efter seminariet finns det möjlighet att stanna kvar och mingla med alla medverkande.

Anmäl dig via formuläret nedan senast den 1 mars. Våra seminarier är kostnadsfria, men vi förbehåller oss rätten att ta ut en avgift om 200 kr vid utebliven närvaro om du inte avanmält dig.

Eventuell avanmälan görs till Johan Gómez de la Torre alternativt genom den bokningslänk du fått via e-post vid registrering.

Välkommen!

Seminariet finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden.