Nu invigs A Working Lab – Innomedicum

Publicerad 30 oktober, 2020Nyheter

17 september 2020. Idag invigs co-workingmiljön A Working Lab Innomedicum – en central ny mötesplats för innovation inom life science där studenter, forskare, företagare och start up-bolag kan sammanstråla mitt på Campus Solna.

Det är Akademiska Hus som tillsammans med KI Innovations och KI Science Park står bakom den nära 5 000 kvadratmeter stora co-workingmiljö på Nanna Svartz väg 4 i Solna. A Working Lab Innomedicum innehåller flexibla arbetsplatser, privata kontor, labb, mötesrum, makerspace och evenemangsutrymmen för verksamheter som vill bidra till en bättre hälsa för alla.

– Vi är väldigt glada över att idag inviga A Working Lab Innomedicum. Det har länge funnits en efterfrågan på mindre kontors- och laboratorielokaler där man kan mötas i nya, flexibla former – både från företag som redan är etablerade på området och andra som vill söka sig hit för att ha närhet till Karolinska Institutet och life science-företag, säger Ulf Däversjö, direktör för innovation och hållbar utveckling på Akademiska Hus.

Intresset är stort

I dagsläget finns 67 medlemmar från ett 15-tal bolag verksamma i A Working Lab Innomedicum. Mixen av verksamheter gör att lokalerna fungerar som en viktig bro mellan forskning och näringsliv där möjligheter för samarbeten, tillväxt och utveckling kan uppstå. Genom att dela på laboratorier och instrument på samma sätt som kontorsytan i co-workingdelen öppnas helt nya möjligheter för fler i branschen. Medlemmarna kan på detta vis hålla nere kostnaderna och samtidigt få tillgång till miljöer anpassade utifrån sina behov.

– Mixen av innovationskontor, inkubator, forskare, studenter och bolag gör oss till en unik life science-hub. KI Innovations roll är att vara en brygga mellan akademiska forskningen och den entreprenöriella världen där man kan utveckla sin uppfinning till en produkt. Det vi hittills saknat är en fysisk miljö och en community där innovatörer, startups, och entreprenörer möts – lär sig av varandra, startar sina bolag och utvecklas. AWL Innomedicum fyller det tomrummet och skapar unika möjligheter för life science-innovationer för hela regionen, säger Lilian Wikström, vd för KI Innovations.

 –  En co-workingmiljö är ett välkommet inslag inom KI Science Park. Vi får en helt ny plattform för samverkan mellan näringsliv, akademi och samhälle. Vi har idag ett 80-tal företag i parken och vi har sett en stadig ökning de senaste åren. Innomedicum kommer att skapa ännu bättre förutsättningar för tillväxt, säger Sara Gunnerås, community manager KI Science Park.